Beroofd na een leuke dag - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Edith Veldhuizen - WaarBenJij.nu Beroofd na een leuke dag - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Edith Veldhuizen - WaarBenJij.nu

Beroofd na een leuke dag

Door: Edith

Blijf op de hoogte en volg Edith

09 Juli 2010 | Spanje, Madrid

Hallo lieve luitjes,

Het is vandaag weer heel erg warm hier in Madrid. Maar ondanks de hitte zijn wij vanochtend na een heerlijk uitgebreid ontbijt op het plein tegenover ons hotel toch op pad gegaan en hebben echt een hele wandeling erop zitten. Eerst naar het Plaza Espagna, waar een hele mooie fontein met park is, daarna doorgelopen naar een Egyptische tempel die daar heel mooi op een heuvel lag. We hebben daar in het park lekker even uitgerust en op het gras in de schaduw gelegen temidden van een boel andere Madrilenen.

Daarna verder gesjokt naar het Koninklijk Paleis. We werden verkeerd gestuurd door een spanjaard. Daar hebben ze hier sowieso een handje van: als je de weg vraagt, word je vaak eerst de hele verkeerde kant uitgestuurd. Maar ondanks dat we erg omliepen naar het Paleis, was het wel een mooie route, want daardoor belandden we aan de achterkant van het paleis en hebben daar nog even door de mooie paleistuinen gewandeld. Toen verder gesjokt door de hitte. Het zijn hier ook geen gewone straten, maar het is bij sommige stukken echt heuvel op, heuvel af. Vaak afzien dus. Toen we bijna de hoop hadden opgegeven, stonden we toch ineens ervoor.

Direct daarna werden we benaderd door 2 keurig uitziende kinderen van een jaar of 10, die vroegen of wij een of andere petitie wilden tekenen voor dove en gehandicapte kinderen. Nu moet je wel heel hard zijn om zoiets niet te doen, toch???
We hebben het geweten....
We tekenden allebei zo'n formulier, en toen moest je ook nog wat geld doneren. O.k., geen probleem. Ik pakte mijn portemonnee en gaf een 2 euro muntstuk aan dat jongetje. Toen kwam er een meisje bij en zei dat ze 20 E wilde hebben. Dat ging mij te ver en ik zei dat ze niet meer dan 2 euro kreeg. Rinus werd inmiddels ook "belaagd" door 2 andere kinderen, en toen hij dat formulier had getekend en ze een muntstuk wilde geven, begon een van die kinderen dat ze een ID kaart wilde zien, of iets waar zijn handtekening op stond. Dat ging allemaal een beetje langs mij heen, althans ik werd bezig gehouden door dat andere kind. Rinus pakte toen zijn portemonnee (waar we net geld in hadden gedaan voor de komende paar dagen) en liet zijn OV-kaart zien, waar zijn handtekening op stond, maar begon al wel te zeggen dat dat raar was, en toen ze aan bleven dringen, zei hij hen weg te gaan. Enfin, het was even een drukte van belang, want er kwam toen nog een ander kind bij, die mij aan de praat hield en mij bleef afleiden. Het ging allemaal zo snel.....

Wij liepen toen door en gingen op een terras zitten. Ik bestelde een heerlijke asperge-zalmsalade, en Rinus een sandwich met frietjes. Op een gegeven moment wilden we afrekenen, en toen zag Rinus dat er bijna niets meer in de portemonnee zat. Ik maakte nog een grapje en vroeg of hij het geld dat wij gepind hadden niet per ongeluk ergens anders in had gestopt, maar hij was heel serieus toen hij zei dat die kinderen dat uit zijn portemonnee moesten hebben gepakt op het moment dat hij zijn OV kaart liet zien, want het ene kind zat met zijn hand in zijn portemonnee, zogenaamd om die OV kaart te zien. Maar het is toen allemaal zo snel gegaan, dat wij echt niets hadden gezien.
We waren stomverbaasd dat het kon gebeuren dat je portemonnee gerold werd, terwijl je er met je neus bovenop staat. Wat een goocheltruc! We waren er echt even helemaal stil van, en natuurlijk woedend. We keken rond of we nog een van die kinderen zagen, maar natuurlijk waren die allang verdwenen.
We besloten om onze vakantie niet hierdoor te laten verspesten. Het was nu eenmaal gebeurd en we konden er toch niets meer aan veranderen. Het is nu eenmaal niet anders. Die kinderen hadden gewoon het geluk gehad dat ze een goede slag hadden geslagen.

Op de terugweg naar ons hotel toen geprobeerd om geld te pinnen, maar toen schrok ik weer, want ik had de hele transaktie bij de pinautomaat voltooid, en mijn kaart uit de automaat gehaald, maar er kwam geen geld uit. Ik dacht: "Nee he, niet 2 x op een dag". De mensen die na ons pinden, kregen echter wel geld uit de automaat, dus de automaat deed dat wel. En ik had echt wel genoeg geld op mijn rekening, dus daar kon het ook niet aan liggen. Maar toen bedachten we dat je naturlijk maar een bepaald bedrag per dag kunt pinnen, en we (Rinus dus ook) al aan die limiet zaten vandaag. Gelukkig hebben we nog wel wat geld in onze portemonnee, dus deze dag komen we wel door, en dan morgen maar weer even bijpinnen, en dan zeker geen enkele petitie meer tekenen, voor geen enkel doel, en zeker niet bij onschuldig uitzende kinderen.

Op dit moment zijn we even aan het relaxen in ons hotel (dat doen we iedere dag aan het einde van de middag/begin van de avond) en dan omstreeks 20.00 uur gaan we weer op pad: lekker eten en drinken op de diverse terrasjes. Het is hier 's avonds zo'n bedrijvigheid. Ze zeggen niet voor niets: "New York mag bekend staan als de stad die nooit slaapt, Madrid is een stad die zelfs niet even indut, en waar om 4 uur 's nachts vaak files staan".

Ondanks dat we dus vandaag beroofd zijn, hebben we het nog steeds geweldig naar ons zin. De meeste highlights in de omgeving van ons hotel hebben we nu gezien; morgen gaan we op pad met een zgn. toeristenbus, waar je overal kunt uitstappen als je iets moois ziet en weer kunt opstappen. Zo'n soort roll on/roll of bus (zo heet dat toch??)
Kijken of we nog meer mooie dingen kunnen zien die wij niet hebben gezien.

Lieve groetjes,

Rinus en Edith

• 09 Juli 2010 - 16:48

Edzard:

Tis net balletje balletje op de ramblas!

Naja gelukkig dat het wel een leuke dag is geweest! Veel plezier jullie beiden!

• 09 Juli 2010 - 16:56

René:

Hoi lieve Edith;

Ongelooflijk wat jullie is overkomen met die groep jattende kinderen.Hier zijn de temperaturen ook tropisch hoog,dus zondag ben je al gewend als je thuis komt.
    Toch nog even veel plezier,maak kijk de finale hier!

• 09 Juli 2010 - 19:01

Vic, Von & Kids:

Jeetje....waarom nou he?! Jij en ik nu allebei beroofd....tsss het is toch te gek voor woorden.

Wat een prachtige foto's...geeft wel een goede indruk hoor!!

Nou geniet nog ff van het weekend!! Het is hier ook stralend mooi weer. De kids gaan morgenavond richting Frankrijk/Spanje.

Liefs
    X

• 09 Juli 2010 - 19:07

Mathilda:

hè getver zeg...gerold op zo'n mooie dag!

Wat een prachtige stad is Madrid overigens zeg...een aanrader ook voor ons nog eens...naast die andere steden die wij ook nog willen zien.

Geniet morgen lekker van nog een dag Madrid in een "hop on/hop off" bus.

Vandaag hebben wij trouwens het album van onze reis vorig jaar gekregen. Ziet er práchtig uit (ook op zwarte bladen/witte tekst). Waarschijnlijk ligt die nu dus ook bij jou te wachten.

Prettige avond,
    Mathilda

• 09 Juli 2010 - 23:56

Sonja :

nou ja zeg door een stelletje kinderen beroofd die deden dat niet voor de eerste keer bij iemand zijn nogal gewiekst
    gelukkig verder wel een mooie dag gehad met wat tropische temperaturen maar dat hebben we hier ook
    nog heel veel plezier de komende dagen
    groetjes Sonja