Zaterdag 27-06 + zondag 28-06: In Madrid
Door: Edith
Blijf op de hoogte en volg Edith
09 September 2009 | Spanje, Madrid
Om 10 uur verlieten we ons hotel en gingen ergens op een terrasje ontbijten. Daarna liepen we hele Gran Via af, waar we schitterende gebouwen zagen, naar het Mueso del Prado. Dit is een kolossaal museum met een grote collectie schilderijen van beroemde schilders. Heel mooi, maar op een gegeven moment had ik het wel gezien. Gelukkig waren we toen al bijna bij de uitgang.
Hierna op een terrasje heerlijke tapas gegeten. Zalig! Daarna naar de botanische tuin. De recensie hiervan was prima, maar helaas was alles in de tuin uitgebloeid, dus dat viel een beetje tegen.
Daarna liepen we naar het Retiro Park, wat ook een hihglight is in Madrid. Nou, dat is zeker waar. Wat een schitterend park is dit. Heel erg groot, en heel veel te doen. Eerst gingen we het Palacio Crystal bewonderen, en daarna liepen we naar het grote Meer. En daar keken we echt onze ogen uit. Heel groot, een heleboel bootjes vaarden erop, massa's mensen lagen daar heerlijk te relaxen in het gras, de terrasjes puilden uit, en langs het meer stonden allemaal schitterende beelden en liep een mooie lange boulevard. Wij gingen eerst even een uurtje in het gras uitrusten, want we waren al vanaf 10 uur 's ochtends onderweg en waren inmiddels al goed moe en hadden pijn in onze voeten. Toen we uitgerust waren en een klein dutje hadden gedaan, gingen we verder lopen, naar de andere kant van het Meer. Daar was een heleboel entertainment: een aantal leuke artiesten traden daar op, zoals een geweldige Mexicaanse band, er liep een man op stelten, Mickey Mouse en Goofy en Poeh beer liepen daar rond, heel veel straatventers en entertainers zag je, en het stikte daar van de schitterende beelden. We keken echt onze ogen uit en vielen van het een in het ander. Inmiddels was het al 19.00 uur, maar de zon stond nog hoog aan de hemel en voor ons gevoel leek het pas 16.00 uur.
Toen we eindelijk het park Retiro uit waren, liepen we terug over de Gran Via en onderweg streken we weer neer op een terrasje en dronken een lekker wijntje.
Heel grappig die terrasjes: als het erg warm is, staan er allemaal ventilatoren die koele stoom uitblazen. Had ik nog nooit gezien.
Daarna gingen we op zoek naar een bepaald restaurant dat bekend stond om zijn heerlijke Madrileense stoofpot. Het was even een gezoek, maar uiteindelijk vonden we het, en besloten om daar maar niet te gaan eten, want het zag er niet echt gezellig uit. Dus liepen we naar de Plaza Mayor, waar we hadden gezien dat daar een heel festijn aan de gang was en dat zag er allemaal zo gezellig uit. We gingen daar dus op een terras zitten om te dineren. Helaas was het diner daar erg slecht en erg duur. Maar ja, dat kan wel eens zo gebeuren, dat weet je niet van tevoren.
Na het eten voegden we ons bij een groep mensen op dat plein dat stond te hossen en mee te zingen met een of andere Arabische band. Alles was daar Arabisch: Arabische eettentjes, Arabische spullen die je kon kopen, Arabische artiesten. En daarnaast nog een aantal andere ontzettend leuke entertainers. We keken weer onze ogen uit, en ondanks dat we eigenlijk doodmoe waren en geen voeten meer over hadden, hebben we toch mee staan hossen met de meute en gingen we even helemaal uit ons dak. Die vrolijkheid daar werkte ook zo aanstekelijk! Om ongeveer kwart voor 12 liepen we naar ons hotel, maar we waren nog zo uitgelaten, dat we voor ons hotel nog even op een terrasje neerstreken en een laatste afzakkertje namen, waarna we binnen een minuut sliepen toen we op de hotelkamer aankwamen.