26 juni 08: Aankomst in Madrid - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Edith Veldhuizen - WaarBenJij.nu 26 juni 08: Aankomst in Madrid - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Edith Veldhuizen - WaarBenJij.nu

26 juni 08: Aankomst in Madrid

Door: Edith

Blijf op de hoogte en volg Edith

09 September 2009 | Spanje, Madrid

Na een hele vermoeiende reis zijn Thessy en ik eindelijk in ons hotel aangekomen. Vanochtend zaten we om 05.10 uur al in de trein naar Schiphol. Om 08.30 uur vertrok het vliegtuig met enige vertraging, waarna we om 11.00 uur in Madrid aankwamen. Daarna een tijdje noeten wachten op onze koffer, en intussen raakten we in gesprek met een aardige nederlandse man die met zijn zoon van ong. 13 jaar een weekend naar Madrid was gegaan om o.a. het voetbalstadion te bekijken omdat zijn zoon dat zo graag wilde zien. Die man (Wim) is jeugdtrainer bij De Graafschap en ook zijn zoon is een voetbalfanaat. Wim sprak helemaal geen spaans en heel slecht engels. Toen hij merkte dat ik wat spaans sprak, vroeg hij waar wij naar toe moesten en toen bleek dat hij een hotel heeft vlak bij dat van ons. Hij vroeg dus of hij met ons mocht reizen met de metro. Natuurlijk mocht dat; leuke mannen mogen altijd met ons meereizen.

Toen begon het gepuzzel van het metro-netwerk hier in Madrid. Dat was nog niet zo eenvoudig. We dachten in eerste instantie dat we maar 2 metro's nodig hadden tot ons hotel, maar het bleken er uiteindelijk 4 te zijn, met heel veel geloop en veel trappen op en af op de metrostations. We hebben er 2 uur over gedaan om naar ons hotel te komen. Zeer vermoeiend, maar het was wel heel gezellig.

Eindelijk waren we waar we wezen moesten en Wim ging met zijn zoon naar hun hotel en Thessy en ik gingen uitzoeken waar ons hotel zou moeten zijn. Na een paar keer helemaal verkeerd gestuurd te zijn, dus nog meer lopen (en dat met die warmte hier van ong. 30 o C ), kwamen we dan eindelijk bij ons hotel aan. Eigenlijk geen hotel maar een hostal (een soort pension). Heel apart en ouderwets allemaal hier, maar de kamers zijn netjes schoon en we mochten zelfs uit verschillende kamers kiezen welke we wilden hebben. We hebben toen een kamer genomen met airco, wat dat heb je hier wel nodig. En we hebben t.v. op de kamer, dus we hebben het nieuws over Michael Jackson ook al wat kunnen volgen.

Thessy ligt op het moment even te slapen . Zodra we wat uitgerust zijn gaan we de omgeving hier wat verkennen. Op weg hier naar toe hebben we al een boel mooie winkels gezien, dus daar gaan we maar eens kijken, en meteen kijken wat voor restaurants ze allemaal hebben waar we vanavond lekker kunnen eten. We zullen ons hier best vermaken!