Op Koh Samui - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Edith Veldhuizen - WaarBenJij.nu Op Koh Samui - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Edith Veldhuizen - WaarBenJij.nu

Op Koh Samui

Door: Edith

Blijf op de hoogte en volg Edith

16 April 2010 | Thailand, Bangkok

Voordat ik hieronder mijn verslagje plaats:

Renee: ik lag dubbel bij jouw opmerking over Kees Huil en Dick Baal. Ja joh, time flies. Maar wat hebben we gelachen he???? :-)

Miriam: Jij bent de zus van Jeanet? Wat grapppig! Ik zal de groeten straks aan haar doen.

Edzard: Lieverd, ik hoor niets meer van je. Je hoeft ook al mijn verslagen niet te lezen hoor, maar laat mij alleen even weten hoe het met je tentamens deze week is gegaan. Kus, mamma!

Yvonne, Ik had jouw vraag nog niet beantwoord of wij een aardige gids hebben. Ja, wij hebben een ontzettend aardige en relaxte gids. Hij is een Nederlander, maar woont hier in Thailand en is met een Thaise getrouwd. Hij heet Bastiaan en doet meestal de rondreizen door Noord Thailand. Hebben jullie misschien dezelfde gehad? Hieronder plaats ik een foto van hem terwijl hij aan het zwemmen is (met onze snorkeltocht van de week) en een foto van hem met onze Thaise gids Toni, die ook echt een schatje is. Hadden jullie ook een lokale Thaise gids er steeds bij?
=======================================

Sawadee Kha, allemaal,

Hier weer een berichtje vanaf Koh Samui.

Op de BBC heb ik de berichten gevolgd over de aardbeving in China, vulkaanuitbarsting op IJsland, waardoor dikke wolken naar Noord Europa trekken en diverse vliegreizen gecancelled zjn. Wat een toestanden allemaal! Hier op Koh Samui zit een groep Noren, die waarschijnlijk nog niet terug kunnen naar huis.

En dan het bericht dat dichter bij ons staat: de demonstranten in Bangkok schijnen nu opgetrokken te zijn naar het vliegveld. Kan wat worden als wij daar a.s. maandag aankomen. Ben heel benieuwd. Heel grappig: ik kreeg een e-mail van iemand van de NOS, die mij wilde interviewen ivm die toestanden in Bangkok. Waarschijnlijk was hij via mijn site bij mij terecht gekomen. Ik heb hem maar teruggemailed dat ik hem helaas niet kon helpen, omdat ik slechts 1 dag in Bangkok ben, nl. a.s. maandag. Daar gaat mijn kans om een bekende Nederlander te worden :-)

Verder beginnen na mij nu ook meerdere groepsleden ziek te worden. Angela lag gisterenavond doodziek op bed en heeft voor vandaag de excursie afgezegd; Ann (uit Belgie) schijnt ook niet lekker te zijn, maar is toch vandaag met de excursie meegegaan. Ikzelf ben wel al wat opgeknapt, maar eet nog steeds bijna niets: ’s ochtends met veel pijn en moeite een kleine pancake of boterhammetje, ’s middags een banaantje en ;s avonds 2 kleine hapjes vis. Ik heb op het moment al genoeg aan de geuren van het eten allemaal hier rondom ons heen. Waarschijnlijk toch een combinatie van de warmte en ander eten.

===================================

Gisterenavond werden Roy, Ron, Marith, Carmen en ik opgehaald om voor de eerste keer onze kleding te gaan passen die wij hebben laten maken. Althans, Carmen ging alleen mee om te kijken; zij heeft niets gekocht. Het zag er al heel goed uit. Ik mag van Roy niet de foto’s hiervan op deze site plaatsen; moet een verrassing voor het thuisfront blijven. Ik mocht het echter wel schrijven. Maar hij heeft een heel mooi pak en overhemd hier laten maken en ziet er echt als een heertje daarin uit.

Om 23.00 uur waren we terug van het passen. Ik was de hele dag al gaar en moe, ook van de bootreis, dus wilde eigenlijk zo omstreeks 23.30 uur naar bed gaan, toen Rinus kwam en zei dat ze met een stel van ons groepje in een hele gezellige tent hier vlakbij zaten, met life music, en of ik ook mee daar naar toe ging. Ik dacht toen: “Ach, ik heb maar een keer vakantie; uitrusten kan ik thuis ook nog genoeg”, dus ben gezellig meegegaan. Het was inderdaad ontzettend gezellig; de band speelde zo verschrikkelijk goed. Ik heb een aantal foto’s van ze gemaakt en wat films. We bleven daar lekker hangen totdat de groep uitgespeeld was aan het einde van de avond. De zanger kwam toen naar mij toe en gaf mij zijn kaartje en zei dat ze de volgende avond ergens anders zouden spelen, maar dat we dat telefoonnummer moesten bellen dat op het kaartje stond, en dan zouden we worden opgehaald en daar naar toe worden gebracht. Hij was of heel gelukkig met zulk enthousiast publiek, of hij dacht dat we waarschijnlijk producers ofzo waren, waardoor hij ontdekt zou worden. Het was in ieder geval heel grappig. Ik vertelde hem dat ik de films die ik gemaakt had op You Tube zou zetten, zodat meer mensen hen zouden leren kennen. Daar was hij helemaal gelukkig mee, en na een 1000 x Kop Khun Krab (dank je wel), ging de groep toen weg.

Even later kwam nog een ander iemand van onze groep langs, zodat we al met al tot ongeveer 02.00 uur daar nog zijn blijven hangen. Het was ook zo gezellig!

Vanochtend heb ik lekker lang uitgeslapen (tot 09.00 uur) en ben toen op mijn gemakje gaan kijken waar ik kon ontbijten. Dat bleek aan het strand te zijn. Daar een boterhammetje en een kop koffie en jus d’orange genomen en daarna de hele dag heerlijk op het strand op een ligbed gelegen, een ligbedje gehuurd waarmee ik heerlijk op het water kon dobberen, en heel veel plezier gehad met al die verkopers die steeds met allerlei spullen langskwamen. Ik heb wat leuke dingen gekocht en ijverig gediscussieerd om af te dingen op de prijzen. Was echt lachen. Die mensen hier zijn allemaal zo aardig, en ik begin al aardig wat woordjes Thais te kennen, zoals : “Kop Khun Kha”(= dank je wel), “Sabaai Sabaai”(= Prima, o.k.), “Sawadee Kha”(= goedendag). Die mensen vinden het geweldig als je ze in hun eigen taal aanspreekt.

Dadelijk ergens een hapje eten, daarna om 21.00 uur nogmaals naar de tailor om onze kleding te passen, en daarna weer naar dezelfde tent als gisterenavond, waar nu weer een andere groep optreedt.
Morgenochtend weer vroeg eruit, want dan hebben we een hele leuke excursie met een safaritocht en rijden op een olifant. Ik verheug me er echt op.

Mocht er nog wat nieuws over Bangkok zijn, laat mij dat dan aub weten, zodat wij ook up to date zijn wat dat betreft, want ik denk dat jullie in Nederland weer andere dingen horen dan wij hier in Thailand.

Lieve groetjes,

Edith

• 16 April 2010 - 10:44

Jeanet:

Edith jammer dat je nog steeds niet helemaal bent opgeknapt en dat er nog meer ziek zijn bah.
    Er is hier op het nieuws verder nog niets bekend over Bangkok heb net nog even gekeken en ook op de site van Fox staat nog geen nieuw bericht.
    Daar kun je het nl allemaal volgen onder het kopje actueel. Verder is er hier en in Scandinavie, Duitsland, Frankrijk geen vliegverkeer tot nu toe ligt alles plat. Groetjes aan iedereen.
    Zodra er meer bekend is laat ik het je weten

• 16 April 2010 - 11:26

Sonja:

ben blij dat ik nu niet in india zit gelukkig pas over 5 maanden het is daar 42 graden pffffff
    gezellig he Kho Samui heb je op de avond ook de verkleedde mannen gezien als vrouw prachtig opgemaakt en meestal een slang of aapje bij zich
    leuk dat je daar kleding hebt laten maken
    groetjes sonja

• 17 April 2010 - 07:44

Thessy:

dag bijna bekende nederlander,

heb aan mijn moeder verteld dat je in thailand was en je verslagen via de computer te lezen zijn.

wel je krijgt de groeten van mijn moeder en alvast een goede reis naar nederland.

liefs
    thess

• 17 April 2010 - 10:38

René:

Lieve Edith;
    Hopelijk kun je dinsdag terugvliegen,want de meeste luchthavens van een groot deel van Europa zijn nog steeds gesloten ivm de vulkaanuitbarsting in ijsland.De grote aswolk verplaatst zich maar heel langzaam,het is praktisch windstil en de vulkaan blijft maar aktief met nieuwe aswolken.Op Schiphol staan alle vliegtuigen al geruime tijd aan de grond en telkens wordt de periode verlengd dat er geen vliegverkeer mogelijk is.
    Ik zal voor je duimen dat je toch nog mooi op tijd thuis kunt komen.Gelukkig ben je met een groepsreis in Thailand,en ze zullen je daar indien de vliegvelden van West Europa nog dicht zouden zijn hopelijk nog veilig en prettig op Samui of ergens onderbrengen totdat je kunt vertrekken.Ik wens je nog veel plezier verder en maak je verder maar niet teveel zorgen.Dit is overmacht van die vulkaan.Hopelijk kan ik de 25e april vertrekken naar Bangkok en kom jij toch nog op tijd thuis dinsdag.
    Enorme knuffel van René en ik heb trouwens op de engelstalige sites van 2 grote thaise kranten niet kunnen lezen dat er demonstranten op het vliegveld zijn.

• 17 April 2010 - 12:40

Mathilda:

Hi edith,

zo, op deze de superhéérlijke zonnige dag (zonder vliegtuigstrepen in de blauwe lucht (heel bijzonder..deze strakblauwe lucht)) heb ik maar eens een inhaalslag gemaakt met het lezen van je verslagen. Verleden weekend was ik samen met Erwin een lang weekend (donderdag t/m maandag) in Berlijn. Vandaar dat ik even niet meer gereageerd heb.

Je hebt wel een hele leuke vakantie zeg, met een superleuke groep, zo te lezen. Dat je ziek bent geworden is bijna onvermijdelijk in een land als Thailand. Je moet écht van goede huize komen (lees: een sterke maag hebben), wil je níet ziek te worden!!

Ben benieuwd naar je verslag van de excursie....klinkt in ieder geval erg goed!

Geniet nog lekker de laatste dagen van je vakantie. Al zul je straks merken dat wanneer je naar Bangkok gaat, je dan al het gevoel hebt dat de vakantie (bijna) over is.

Heel veel groetjes,
    Mathilda

• 17 April 2010 - 20:53

Edzard:

Hoi mam! Nee ik ben niet zo'n lezer maar ik heb wel de foto's gezien tot nu toe.. wat is het daar prachtig zeg!! Ik ben jaloers!!!

Met de katten gaat het uitstekend. Bikkel is heel erg aanhalig geworden en ook Humpie is elke keer erg blij als ik thuis kom/ben.

Mijn tentamens zijn wel aardig gegaan.. Ik heb dat ik geen onvoldoendes heb voor de vakken waarvoor ik nu een hertentamen heb gemaakt omdat ik anders ongeveer een half jaar moet wachten voordat ik de weg op kan.

Ik las dat je ziek was op vakantie! Wat vervelend! Wat had je precies? Ben je alweer een beetje opgeknapt?

Ik hoop trouwens dat je geen problemen hebt met de vluchten terug over 3 dagen! Er is hier momenteel namelijk sprake van een grote aswolk in de lucht vanwege een vulkaanuitbarsting in IJsland waardoor er in een groot deel van Europa geen vliegverkeer kan plaatsvinden.

Nog heel veel plezier de laatste dagen van je vakantie mam! Ik mis je!

Dikke kus!