vrijdag 23 januari: Mount Maunganui - Reisverslag uit Mount Maunganui, Nieuw Zeeland van Edith Veldhuizen - WaarBenJij.nu vrijdag 23 januari: Mount Maunganui - Reisverslag uit Mount Maunganui, Nieuw Zeeland van Edith Veldhuizen - WaarBenJij.nu

vrijdag 23 januari: Mount Maunganui

Door: Edith

Blijf op de hoogte en volg Edith

23 Januari 2009 | Nieuw Zeeland, Mount Maunganui

Hallo lieve allemaal,

Heel hartelijk dank weer voor al jullie reacties. Even een paar reacties terug:

Mieke: Leuk he, die foto's van o.a. Janine en de kids? Enrico heeft jou trouwens gemailed, zegt hij. Heb jij een mail van hem ontvangen?

Jilles: sorry, mijn aardrijkskunde is nooit zo goed geweest, en ik had mij inderdaad niet gerealiseerd dat het noordereiland dichter bij de evenaar ligt. Heel goed van jou! Liefs!

Rene: terugreis goed verlopen? Weer wennen aan de kou zeker? Alles goed gegaan met Tommy? Dikke knuffel!

Ron: leuk dat je gereageerd hebt. Alles goed met je?

===================================

Gisteren hebben we een rustdag gehouden. Mijn tante moest nog wat werken en ik heb lekker wat gelezen, filmpje gekeken en mijn foto's alvast wat gesorteerd.

Vandaag zijn wij naar Mount Maunganui geweest. We hadden schitterend weer: zo'n 25 a 26 o C. Maunt Maunganui is een toeristenplaatje met een heel lang strand en boulevard, dat gebouwd is rond een 231 m hoge berg. Jammer dat er geen kabelbaan omhoog ging, want vanaf de berg heb je een heel mooi uitzicht.Maar we hadden geen zin om met deze warmte een wandeltocht door de bergen te maken van een paar uren, dus wij hebben wat rondgekeken in het leuke plaatsje en een beetje langs het strand gekuierd en daar op een terrasje gezellig gelunched.

Dit gebied van Mount Manganui werd door kapitein Cook (die in 1769 in Nieuw Zeeland arriveerde, een jaar na de nederlandse ontdekker Abel Tasman) ook wel de "Bay of Plenty" genoemd; inderdaad een zeer toepasselijke naam. Je kijkt je ogen uit naar de schitterende luxe huizen die hier allemaal staan, en de dure ressorts.

Daarna over een schitterende weg met hele mooie natuurlandschappen teruggereden naar Tokoroa.

• 23 Januari 2009 - 08:33

Jilles:

dat ziet er werkelijk schitterend uit Edith, al dat groen, de baai, de heuvels!
    Heb je nog foto's van wijngaarden?
    Lekker ook, even een dagje rust tussendoor! Geniet nog even!
    liefs, Jilles

• 23 Januari 2009 - 08:36

Ron:

Behalve dat ik door griep ben geveldt gaat alles goed .Jouw foto's en verslagen houden mij warm
    Gr Ron

• 23 Januari 2009 - 13:19

Je Zus:

Mooie fotos. Hier regent het pijpestelen. De sneeuw rondom het huis begint nu pas weg te smelten door de regen. We hadden zoveel sneeuw op het dak dat toen het begon weg te smelen werden we verschillende malen wakker in de nacht door heet geluid van de glijdende sneeuw van het dak. Wat maakt het een lawaai zeg. Tevens, ook stom van mij, toen ik de volgende dag naar de trein liep, zag ik een hoopje sneeuw liggen bij de inrit. En toen heb ik het geschopt met de bedoeling om het van de afrit weg te halen, maar het was ingevroren en mijn voet deed zeer na de schop! Ik voelde mij echt stom! Hey geniet ze nog.. kusjes

• 23 Januari 2009 - 14:05

Edzard:

Hoi mam! Nou ik moet toegeven dat ik voornamelijk foto's heb bekeken omdat je weet dat ik niet zo'n lezer bent! Echt super vette foto's! Je bent erg actief, en dat met die speedboot lijkt me echt sensationeel! Die planken met drankflessen in die grot met ijssculpturen sprak me ook erg aan en ook een erg leuke foto van jullie verkleed als eskimo's :)

Hier thuis gaat ook alles goed! Ik eet alleen wel erg vaak macaroni, maar heb gisteren voor de verandering gekookt voor mezelf... heb krieltjes met italiaanse salade en een biefstukje voor mijzelf gemaakt :)

Heel veel plezier nog! En ik hoor je verhalen als je terug bent!

Dikke kus en ik mis je!

Je favoriete zoon.

PS: met de katten gaat het ook erg goed en zijn voornamelijk binnen. Bikkel ligt alleen maar op de bank en Hummer ligt meer op de stoel bij de computer en op bed.

• 24 Januari 2009 - 15:55

Mieke:

Hoi Edith, nog even een berichtje misschien is het een idee als ik het email adres van Enrico en je tante krijg. Dan stuur ik hun wat misschien gaat dat beter. Groetjes Mieke