zondag 18 jan. 09: Back in Christchurch - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Edith Veldhuizen - WaarBenJij.nu zondag 18 jan. 09: Back in Christchurch - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Edith Veldhuizen - WaarBenJij.nu

zondag 18 jan. 09: Back in Christchurch

Door: Edith

Blijf op de hoogte en volg Edith

18 Januari 2009 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Hallo lieve allemaal,

Ik ben weer terug in Christchurch. Wel een beetje brak, maar dat gaat wel weer over. Zoveel gedaan nl. het afgelopen weekend, en dan slaat de vermoeienis op mijn maag, dus vanavond maar een beetje bijtijds naar mijn bedje, dan ben ik morgen weer de oude.

Maar het weekend in Queenstown was echt AMAZING ! Ik heb nog nooit zulke mooie bergen gezien als daar.

Afgelopen vrijdag zijn mijn tante, mijn nicht Janine en ik naar Queenstown gevlogen. Dat ligt op een uur vliegen naar het zuiden vanaf Christchurch (op het Zuidereiland). We gingen al heel vroeg weg en kwamen om half 9 in Queenstown aan. Queenstown is zo'n mooie plaats, helemaal omringd door bergen. Er wonen bijna geen Nieuw Zeelanders, alles wat daar rondloopt is vanuit het buitenland: allemaal toeristen en jongelui die daar tijdelijk blijven en werken. Een soort 2e Amsterdam.

We konden nog niet in ons appartement, dus hebben onze koffers daar wel gedropt, en zijn toen doorgereden naar Arrow Town, een schattig goldminers plaatsje, zo'n 25 km vanaf Queenstown.
Daar wat rondgestruind en een mooie wandeling gemaakt over de Chinese Path, waar je kon zien hoe de eerste chinese golddiggers daar woonden (heel primitief). Arrow Town is nog helemaal in cowbowstijl.

's Middags naar ons appartement gereden. schitterend appartement met een geweldig uitzicht over het mooie Meer.
Daarna zijn mijn tante en ik met een kabelbaan een hoge berg opgegaan, waar we hebben genoten van het geweldige uitzicht. Je kon met een bobslee naar beneden, maar dat hebben wij maar niet gedaan en hebben de kabelbaan weer gepakt.

's Avonds lekker gegeten in Queenstown, en daarna wat vrienden van Janine ontmoet, die daar wonen, en met die vrienden naar een gezellige bar gegaan. Was zo leuk!

Zaterdag hebben we een wandeling gemaakt door een heel mooi park in Queenstown, langs het grote Meer, en daarna wat gestruind langs alle leuke kraampjes die ze daar hadden opgezet.
's Middags zijn mijn tante en ik met een hele mooie raderboot naar de overkant van het Meer gevaren, langs alle schitterende bergen. Aan de overkant van het Meer kwamen we aan op een schapenfarm, waar we de schapen mochten voeren, een demonstratie kregen hoe de honden de schapen bijeen dreven, en konden zien hoe de schapen geschoren werden. Daar kregen we op een hele mooie locatie (een heel mooie Engels landhuis aan het water) een high tea aangeboden. Aan het einde van de middag vaarden we terug. Mijn nichtje bleef in het appartement, want die had haar laptop bij zich en moest nog wat werken. Zij had deze excursie al een paar keer gedaan, dus wilde liever in het appartement blijven.
Aan het einde van de middag kwam zij ons van de boot halen en zijn we naar een Ice Cafe gegaan. Ik had op t.v. al wel eens dat ijshotel in Ijsland gezien en dat leek mij geweldig om daar een keer naar toe te gaan. Hier in Queenstown hadden ze dan zo'n Ice cafe! Verschrikkelijk koud! Je kreeg bontlaarzen aan, een jas met capuchon met bontkraag en handschoenen. Binnen kreeg je een cocktail in een ijsglas. Het was geweldig! We hebben zo gelachen. maar langer dan een half uur hield je het daar niet vol, want je laarzen plakten gewoon aan de vloer, zo koud was het.

Daarna naar een heel gezellig restaurant met uitzicht over het Meer en daar lekker gegeten.

Vanochtend (zondag 18 januari) zijn Janine en ik met een Jet boat over een wilde rivier gevaren. Dat was ontzettend spectaculair, maar wel heel eng. Net zoals ik altijd in achtbanen doe, deed ik hier dus ook grotendeels van de tijd mijn ogen dicht. Je werd constant gelanceerd omdat die boot keihard over een rotsachtige bodem scheurde, daarna ging hij met een geweldige vaart op de rotsen af, om op het laatste moment heel hard in het rond te draaien, waardoor er weer een grote plens water in de boot kwam. Ja Janine, dit was dezelfde jetboat waar tante tiny toen ook mee is gegaan! Janine en ik zaten ook voorin, dus we kwamen helemaal nat de boot uit. Ik vond het heel spectaculair, maar was wel blij toen ik uit mocht stappen.

Daarna naar het appartement gegaan om onze koffers te pakken en uit te checken, en toen zijn we naar Glenorky gereden, het gebied waar in de bergen (een deel van) de film Lord of the rings is opgenomen. Zo'n schitterend gebied! We hebben daar wat rondgewandeld en daarna reden we een zgn. Paradise route, met de mooiste uitzichten over de bergen en het Meer.

Toen we dat hadden gezien reden we naar de Kawarau Bridge, waar je kon bungee jumpen. Wij deden dat niet, maar wilden het wel eens zien. Helaas was er op dat moment niemand die sprong. Dus belandden we in een mooie locatie waar je wijn kon proeven, en hebben toen een lekker wijntje gedronken met diverse kaassoorten erbij.

Om half 6 vanavond vertrok ons vliegtuig weer naar Christchurch, waar we om ong. kwart over 6 aankwamen en Keith, de man van Janine, ons al op stond te wachten.

Het was een geweldig weekend. We hebben zoveel gedaan, dat het wel leek alsof we daar een week waren. Vanavond dus lekker een beetje vroeg naar bed om een beetje bij te komen.

Ik heb zoveel mooie foto's en films gemaakt. Jammer dat ik ze nog niet hier op kan zetten. Volgende week ben ik weer in het huis van mijn tante in Tokoroa, en daar kan ik bij de afgelopen berichtjes wat mooie foto's plaatsen.

Jullie allemaal dank voor jullie berichtjes: Ans en Frits, Yvonne, Jilles, Mathilda.... Ik vind het heel leuk dat jullie zo meeleven.

Liefs en groetjes,

Edith

• 18 Januari 2009 - 08:05

Ming:

Hoi Edith,

Wat leuk zo'n ijscafe, en stoer dat je met de jetboat bent gegaan. Na dat alles kan ik mij voorstellen dat je een beetje brak bent. Ben benieuwd naar je foto's.

Veel plezier en liefs, Ming

• 18 Januari 2009 - 08:05

Ming:

Hoi Edith,

Veel plezier en liefs, Ming

• 18 Januari 2009 - 10:10

Jilles:

Ha Edith,

Jouw enerverende dag zit er alweer op en 'mijn' zondag 18 januari begint pas!

Dat klinkt allemaal grandioos, die bergen, de wilde tocht over het water, de schaapjes, het lekkere eten, het bontmutsencafé, zelfs een wijnproeven en natuurlijk het landschap van Lord of the Rings!
    Mooi, dat je dit allemaal ziet en meemaakt!

Liefs,
    Jilles

• 18 Januari 2009 - 11:34

Rene:

Lieve Edith;
    Wat ben ik blij dat je volop van je vakantie geniet en zoveel mooie dingen meemaakt.Mijn vakantie gaat naar zijn einde toe.Vandaag de laatste dag in Luang Prabang hier in Laos,morgenvroeg vlieg ik naar Bangkok terug,heb daar dan nog 3 dagen om wat kleding te kopen,en donderdag vlieg ik de hele dag terug naar Dusseldorf vanwaar een taxi me ,s avonds terug naar Heerlen brengt.
    Ik geniet van je reisverslagen,het was inderdaad een goed idee van jou om januari op reis te gaan.
    Hopelijk wordt het jaar van de os dat voor de deur staat wat relaxter voor je lieverd.Knuffels vanuit Luang Prabang Laos 25 graden Rene.

• 18 Januari 2009 - 12:02

Marijke:

Hoi Edith, wat een geweldige vakantie heb je daar zeg. Heerlijk voor je hoor en heel leuk om te lezen allemaal.
    Geniet maar van alles voor je het weet zit je weer in het frisse Nederland. (wij hebben een giga lekkage op zolder gehad en er moest een nieuw dak op).
    Groetjes.....

• 18 Januari 2009 - 12:04

Hanny:

Hoi zus,
    Wat klinkt het allemaal prachtig. Had ik maar mee gegaan! Ik ben heel benieuwd naar je fotos. Geniet ze en pas op je gezondheid. De groetjes aan tante Jannie. Tschuss.
    je zus.

• 18 Januari 2009 - 14:04

Renee:

Wat heerlijk allemaal. Na Afrika ga ik geloof ook Nieuw Zeeland verkennen ...
    Geniet.

• 18 Januari 2009 - 15:11

Hallo Edith:

Je geniet daar geweldig. Veel plezier nog.

Dirk

• 18 Januari 2009 - 16:59

Mathilda:

Tjee...wat een supergaaf weekend zeg! Als je aan 1 avond vroeg naar bed gaan genoeg hebt om weer uit te rusten, vind ik je erg sterk ;) !
    Benieuwd hoe je er morgen overdenkt...haha..
    Groetjes, Mathilda

• 18 Januari 2009 - 20:47

Mieke:

Hallo Edith, wat een mooi verhaal weer. Wat beleef je veel jo daar. Ik ben benieuwd naar de foto's ook van Janine ik had al een foto van haar gezien en vond dat ze veel op Vincent en haar moeder leek. Nou ik hoop dat je lekker heb geslapen als je dit leest en doe iedereen de groeten. Mieke