12 april: Naar Chum Phon - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Edith Veldhuizen - WaarBenJij.nu 12 april: Naar Chum Phon - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Edith Veldhuizen - WaarBenJij.nu

12 april: Naar Chum Phon

Door: Edith

Blijf op de hoogte en volg Edith

12 April 2010 | Thailand, Bangkok

Ik heb begrepen dat de familie van Carmen ook op deze website kijkt. Daarom dacht ik dat het wel leuk zou zijn om wat fotootjes hier te plaatsen waar zij op staat, inclusief een leuke video terwijl zij aan het zwemmen is.

MAANDAG, 12 APRIL 2010
Gisterenavond inderdaad gezellig met Rinus even naar het tentje op het strand gegaan van het Belgische echtpaar. Daar een hamburger met frites gegeten en een hele tijd met die eigenaar zitten praten, die op zijn laptop de foto’s van zijn huis hier in Thailand liet zien. Hij wilde ons bij hem thuis uitnodigen, maar we wilden het niet te laat maken, dus hebben het maar afgeslagen. Daarna nog een biertje gebracht naar de Thaise jongen met de gitaar, en nog even blijven luisteren naar zijn muziek. Toen liepen we naar het centrum om daar nog een laatste afzakkertje te halen en kwamen anderen van onze groep tegen, waar we gezellig bij gingen zitten. Om ongeveer 23.00 uur gingen we allemaal terug naar het hotel, omdat de wekker weer vroeg af zou lopen.

DINSDAG, 13 APRIL 2010
Na vannacht weer heel slecht geslapen te hebben, stond ik vanochtend om kwart voor 7 naast mijn bed. Na het douchen en aankleden de laatste dingen in de koffer gegooid, en toen naar het ontbijt. Om 8.30 uur vertrokken we uit Hua-Hin. Onderweg hadden we een paar mooie stops, o.a. bij een ananasplantage en bij een mooie tempel, vanwaar je een berg kon beklimmen die uit ongeveer 360 treden bestond, en vanwaar je een heel mooi uitzicht had. Het was zo verschrikkelijk warm, zodat slechts een enkeling deze hele klim waagde, en het merendeel (waaronder ik) maar tot de helft ging. Vanaf daar had je ook een heel mooi uitzicht.
Om 13.15 uur kwamen we vervolgens op onze bestemming aan: een heel leuk hotel in Chum Phon, met een schitterende wit strand voor ons hotel.
Vandaag is het trouwens het Thaise Nieuwjaar, wat uitgebreid gevierd wordt door alle Thai, en waarbij wij, toeristen, grote kans lopen om helemaal natgespoten te worden. Een van onze groepsleden, Mark, was gisterenavond reeds natgespoten in het winkelcentrum. Dus vandaag en morgen even goed op mijn camera letten, die ik steeds om mijn nek draag.
In de bus hebben we ook even de toestanden in Bangkok doorgesproken met onze gids. Wij hebben er gelukkig niet veel last van, maar het is wel te hopen dat al die toestanden in Bangkok voorbij zijn als wij daar de laatste dag aankomen. Ik zal jouw raad in ieder geval opvolgen, Ming, om geen rood te dragen (en trouwens ook geen geel, vertelde onze gids).
Na ingecheckt te hebben in het hotel heb ik snel mijn bikini aangedaan en ben naar het zwembad van het hotel gelopen. Daar was het echter heel saai; er was helemaal niemand. Voor de gezelligheid moest ik dus toch naar het strand. Een schitterend strand trouwens, met heel wit zand, mooi blauw water, dat zo’n 30 o C was. Dat was dus heerlijk zwemmen. In een mum van tijd lagen we met een gezellig klein groepje.
Na hier een tijdje gelegen te hebben, nog even een lekker glaasje wijn genomen op het terras, waar nog een paar mensen van onze groep zaten, en daarna even snel gedouched en omgekleed voor het diner om 19.00 uur.
Na het diner nog even een strandwandeling gemaakt. Het was om 21.00 uur vanavond nog steeds ongeveer 30 oC. Je blijft douchen hier.
Vanavond vroeg naar bed, want morgenochtend gaat de wekker om half 5 en vertrekken we naar het eiland Koh Tao (per boot) om 6 uur.

• 12 April 2010 - 14:28

Jilles:

Ha Edith,

wat een mooie avonturen weer en heel veel zwemmen, douchen en wijntjes drinken als ik het goed begrijp.
    Jammer, dat je zo slecht slaapt.

Prachtig hoor, dat trappengebeuren, lijkt me geweldig als sport!

Geen rood en geel dragen dus!

liefs,
    Jilles

• 12 April 2010 - 14:45

Jeanet Blom:

Edith (of mevrouw Edith)
    Heel leuk dat er foto's en een filmpje van Carmen geplaatst zijn. Heel leuk om zo jullie reis te volgen. Hoop dat je het niet vervelend vindt dat ik op deze site jullie reis volg.
    Wij wensen jullie nog heel veel plezier maar zo te zien en te lezen gaat dat allemaal wel lukken. Groetjes van de ouders (Koos en Jeanet) en Rody het broertje van Carmen

• 12 April 2010 - 19:13

Ming:

Hi Edith,

Wat zie je er toch lekker blij uit op de foto's. Leuk hoor, veel snorkelplezier op Koh Tao :)

Liefs, Ming

P.S. ja geen geel, wel weer handig dat die groepen herkenbaar zijn. En groen dat zijn die mannetjes die rubberen kogels schieten, ook voor oppassen dus!

• 13 April 2010 - 05:02

René:

Hoi Lieve Edith;
    Heel veel plezier op Koh Tao,ik was er in 1994 en vond het het mooiste van de drie eilanden daar.Geniet maar lekker,veel plezier.