do 8 t/m za 10 april: Junglehotel, Drijvende markt - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Edith Veldhuizen - WaarBenJij.nu do 8 t/m za 10 april: Junglehotel, Drijvende markt - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Edith Veldhuizen - WaarBenJij.nu

do 8 t/m za 10 april: Junglehotel, Drijvende markt

Door: Edith

Blijf op de hoogte en volg Edith

10 April 2010 | Thailand, Bangkok

Hoi lieve luitjes,

Hartstikke leuk dat jullie reageren op mijn berichtjes vanuit Thailand. De afgelopen paar dagen had ik geen internet, dus heb mijn veslagen op mijn laptop gezet, welke jullie hieronder kunnen lezen.

Even een kleine reactie op sommige berichtjes van jullie:

Edzard: Geweldig dat je je tentamen zo goed hebt gedaan. Nu nog 5 andere tentamens, he? Ik zal voor je duimen, maar ik weet zeker dat je ze gaat halen. Dikke kus, mamma.

Mathilda: Heb jij ook in dit junglehotel gelogeerd? Leuk he?

Jilles: Ja, we hebben in de bus wel wat gehoord over de noodtoestand hier in Bangkok. We hopen dat dit echter allemaal achter de rug is, voordat wij aan het einde van onze reis in Bangkok aankomen. Jij gaat ook al snel naar Suriname he? Je bent zeker ook al aan het aftellen?

Sonja: de 1e keer had ik een reddingsvest aan, maar de 2e keer ging het prima zonder. Inderdaad wel een heel sterkte stroming. En je hebt gelijk van dat trapje :-)

=====================================

DONDERDAG 8 APRIL 2010: NAAR DE RIVER KWAI
Vanochtend werd ik om 7 uur gewekt, kwart voor 8 ontbijten en om half 9 in de bus naar de River Qai, waar we zo’n 3 uur later aankwamen. Eerst gingen we naar het museum en begraafplaats van de mensen die tijdens de oorlog aan de dodenspoorlijn hebben moeten werken. Vooral dat museum was heel indrukwekkend. We hadden een uur tijd om alles te lezen en te bekijken, maar ik was zo onder de indruk, dat ik er nog wel een uur had kunnen blijven. Er was zoveel te lezen. Maar ja, we moesten verder. De volgende stop was bij een groot mooi vlot met allemaal tafels erop en een uitgebreid buffet. Even later ging het vlot varen en hadden we een heerlijke buffetlunch. De temperatuur was inmiddels alweer zo’n 40 o C, dus dan is het goed vertoeven op het water. We hebben zo’n 1,5 uur gevaren, en toen hadden we nog de gelegenheid om een eind over de spoorbrug te lopen, die de gevangenen toentertijd hadden moeten aanleggen.

Vervolgens stapten we weer in de bus. Bij deze temperatuur was iedereen steeds ruim op tijd bij de bus, want we waren steeds weer blij dat we de koele bus in mochten. Hoewel de airco vandaag gelukkig (?) niet zo hoog was gezet als gisteren. Voordeel daarvan is dat je, als je de bus uitgaat, niet tegen zo’n verschrikkelijke muur van hitte aanloopt.
We reden naar een station, waar we een leuke rit met een boemeltreintje gingen maken. Hoewel, boemeltreintje….. hij ging best wel hard. Vanuit deze trein had je mooie uitzichten.

Daarna kwamen we na 1,5 uur rijden bij weer een ander deel van de rivier De River Kwai aan, waar we in een longtail-speed-booat stapten en met een geweldige snelheid de rivier over vaarden. Heerlijk verkoelend, dat opspattende water. Was echt kicken, in die boot. Even later ariveerden we bij ons resort in de jungle. Schitterend zag dat resort eruit! Allemaal hutten op een groot drijvend vlot, met heel veel bloemen overal. Het was inmiddels het einde van de middag toen we daar aankwamen, dus er stonden al overal olielampen te branden. Onder het het genot van een kop koffie/thee werden de kamersleutels uitgedeeld, waarna iedereen zijn kamer ging opzoeken. Het was wel even wennen in de kamer, want het was echt donker, en je moest alles op de tast doen, met alleen maar het licht van de olielamp en je zaklantaarn.
Ik heb mijn rugzak maar leeggekiept op het tweede bed dat op de kamer stond en mij even omgekleed, want ik was drijfnat omdat het zo verschrikkelijk warm was en zo klam. Een aantal van ons, waaronder ook ik, nam nog lekker even een duik in de rivier..Dat was best een ervaring; er stond zo’n sterke stroming, dat je maar een kant op kon, en moest oppassen dat je niet afdreef, en tijdig naar een trapje toe kon drijven war je er weer uit kon. En uit het water komen was ook een hele toer, want de stromingwas zo sterk, dat je met heel veel moeite eruit kon komen. De eerste keer moest ik dan ook echt door Rinus, iemand uit onze groep, worden geholpen, want het lukte mij niet om er zelf uit te komen (gelukkig was ik niet de enige).
Maar het was wel heerlijk, zo’n stukje zwemmen.

Om 19.00 uur gingen we eten: Thais eten, en dat smaakte weer prima
Na het eten gingen we met een klein groepje lekker bij de hut zitten met een drankje. De jongelui bleven binnen aan de bar hangen, en toen de bar gesloten werd, kwamen een paar nog even gezellig bij ons zitten, waarna een voor een iedereen aftaaide. Ik bleef nog tot na 2 uur zitten kletsen met Rinus uit onze groep. We zaten daar ook zo heerlijk, aan dat water, ik heerlijk schommelend in een hangmat, met alleen het licht van de olielampen. Dat had wel wat, dus we hadden nog helemaal geen zin om al te gaan slapen. Maar ja toen het inmiddels 2 uur was geweest besloten we dat we toch ook maar eens moesten proberen een paar uurtjes te slapen. Mijn hut was echter zo donker, en ik vond dat toch best wel eng., Dus besloot ik om maar achter mijn hut op mijn “balcon” boven het water in de hangmat te gaan slapen. Maar even later hoorde ik iets in het water, en binnen een seconde was ik terug in mijn hut, met hele visioenen van een krokodil die in het water dreef, dus ik durfde niet meer terug in de hangmat en ging toch maar mijn bedje in, war ik de hele nacht niet echt heb geslapen, maar af en toe indoezelde en weer wakker werd, omdat ik bang was dat mijn olielamp uit zou gaan en ik in het pikkedonker zou liggen. Want behalve een paar sterren aan de hemel was er b.v. geen licht van een maan. Ik was dus wel blij toen de zon opkwam en alles er veel vriendelijker uit zag.

VRIJDAG, 9 APRIL 2010: IN THE RIVER KWAI JUNGLE RAFTS
Om 7 uur opgestaan, op de tast mijn kleding gezocht, een beetje opgemaakt op het “balcon”waar ik wat licht had, en toen lekker gaan ontbijten.
Na het ontbijt ben ik met Rinus een hele wandeling gaan maken naar het dorpje achter ons hotel, hebben we een schooltje en een mooie tempel bezocht, en genoten van de schitterende natuur en de hagedisjes die voorbij schoten.
Daarna terg naar ons hotel, een lekkere duik in de rivier genomen,en daarna lekker wat liggen zonnen.
Omdat het zo warm was, wilden een aantal mensen van onze groep (en ik) lekker een heel eind gaan zwemmen over de rivier. Vanwege de sterke stroming is dat hier voor het hotel wat moeilijk, omdat je dan niet terug kunt zwemmen. Dus hebben we vanmiddag met ongeveer 12man een boot gehuurd met chauffeur, die ons na 10 minuten varen (met de longtail-speed-boat) heeft afgezet, waarna wij in zo’n drie kwartier terug zwommen naar ons resort. Dat was echt heerlijk!
De laatste paar uurtjes voor het eten, lekker weer in een hangmat liggen schommelen en wat gelezen, waarna we om 19.30 uur gingen eten. Na het eten gingen Rinus en ik weer op het platform voor onze hut (boven het water) zitten, waarna even later nog gezellig Rosanne, Wilma en Annie erbij kwamen zitten. Een deel van de jongelui bleef aan de bar hangen, en een ander deel ging een “feestje” bouwen op het volgende platform.
Omdat ik vannacht echter niet zo goed had geslapen, was ik toch wel moe, en de volgende ochtend moesten we er weer vroeg uit omdat we om 7 uur alweer moesten vertrekken, dus hield ik het om half 10 voor gezien en ben naar mijn hut gegaan.
ZATERDAG, 10 APRIL 2010: NAAR DE DRIJVENDE MARKT EN HUA-HIN
Vannacht weer slecht geslapen; zelfs nog slechter dan de afgelopen nacht. Waarschijnlijk kwam dat door de warmte, of het harde bed. Dus voordat mijn wekker afliep, stond ik al naast mijn bed. Op de tast in het donker mijn spullen bij elkaar gezocht, tanden gepoetst en aangekleed. Buiten begon het net een beetje licht te worden. Vandaag gaan we naar de drijvende markt. Ik vond het ontzettend leuk, deze paar dagen in de jungle, maar ik ben toch heel blij dat we nu weer naar de bewoonde wereld gaan. Tijdens het ontbijt vertelden sommigen dat ze in hun hut kakkerlakken waren tegengekomen en grote spinnen en hagedissen. Tja, dat heb je in de jungle! Mijn hut was zo donker, dat, ookal zouden die beesten daar hebben gezeten, ik ze toch niet had gezien. Voor alle zekerheid maar wel even mijn toilettas nagekeken, want die heeft die paar dagen op de grond gestaan. Maar er zat geen ongewenste verstekeling in, gelukkig.

Om 07.00 uur werden we weer door de longtail-speed-boot opgehaald en naar de bewoonde wereld Kanchanaburi gebracht, waar we weer in de bus stapten.
Na zo’n 2,5 uur gereden te hebben (waarin ik lekker even kon bijslapen) stapten we weer in een longtailboot, waarna we door allerlei waters (soort kanalen) scheerden en na een tijdje bij de drijvende markt arriveerden. Dat was heel leuk, al die bootjes met koopwaar erop. We bleven daar een klein tijdje om wat te kunnen shoppen.
Hierna stopten we bij een hele mooie tempel bij Petchaburi, met een soort apenheul erbij. Schitterend, al die mooie apen die daar allemaal los liepen. Er waren ook een aantal hele jonge aapjes bij. We werden wel gewaarschuwd om ze niet uit te dagen en niet al te dicht bij te komen, want met een apenbeet kun je direct door naar het ziekenhuis.
Toen we de tempel van binnen en buiten en ook de apen hadden bewonderd, reden we naar Hua-Hin, met tussendoor nog even een stop voor de lunch.
Omstreeks 15.00 uur arriveerden we bij ons hotel in Hua-Hin.Hier blijven we 2 nachten. Het eerste wat ik ben gaan doen en heel hard aan toe was, was een heerlijke douche (met schoon water) nemen, mijn haar wassen en wat kleding gewassen. De rest van de dag en morgen zijn vrij te besteden voor iedereen, dus geen excursie op het programma. Vanavond ga ik even kijken op de avondmarkt hier vlak bij ons hotel, en morgen of naar het strand, of ik neem een lekkere duik in het mooie zwembad bij het hotel. Ik zie wel. Voorlopig blijf ik lekker even een paar uurtjes op mijn hotelkamer: een beetje uitrusten en mijn reisverslagen van de afgelopen dagen bijwerken.

Tot het volgende bericht,

liefs vanuit Thailand:

Edith

• 10 April 2010 - 10:24

Vic & Von:

Wat een belevenis daar in Thailand. Leuk om te lezen hoor! Je maakt heel wat mee.....en lekker genieten van het heerlijke eten.
    Wij gaan vanavond maar weer eens naar Howdy voor een pannenkoek...haha

Liefs Von & Von & Kids

• 10 April 2010 - 10:30

Samantha:

Hoi Edith,

je hebt het goed naar je zin zo te lezen! Veel plezier nog!

X

• 10 April 2010 - 10:41

Jilles:

Ha Edith,

wat een geweldige avonturen en prettig dat je kon baden in de rivier. (geen gevaarlijke dieren of bacteriën, bilharzia bijv.?) Wel wonderlijk dat je 's nachts vreesde voor een krokodil in het water en overdag drie kwartier zwom in hetzelfde water!
    Het klinkt allemaal erg warm maar ook mooi en idyllisch.
    Geniet even van de rust want het is een druk programma, vroeg opstaan telkens!
    Liefs,
    Jilles

• 10 April 2010 - 10:49

Jilles:

Wat een prachtige foto's Edith!
    Mooi jungle hotel!

• 10 April 2010 - 11:14

Renee:

Ziet er fantastisch uit.

• 10 April 2010 - 13:03

Sonja :

wauw ik krijg er weer zin in om weg te gaan maar ik moet nog eventjes wachten voor ik naar India ga dat duurt nog wel even
    ook weer spannend zoeen avontuur weer beleven
    wij zaten toen niet in Hua Hin maar in Cha-Am maar dat ligt er maar net aan wat er op dat moment door de fox geboekt wordt
    groetjes Sonja

• 10 April 2010 - 15:44

Ming:

Hi Edith,

Wat lig je daar lekker in die hangmat :)

O ja, ze demonstreren in rode shirts dus misschien moet je dan maar wat anders aantrekken lol

Liefs, Ming

• 10 April 2010 - 15:51

Denise:

Hey Edith, wat een prachtige foto's! Ik hoop dat je heerlijk aan het genieten bent nu!

Dikke kus,

Denise

• 10 April 2010 - 16:02

René:

Hoi lieve Edith;
    Wat een fijn reisverslag en zo snel al met zulke goede foto,s bijgewerkt.Ben heel blij dat je je zo goed amuseert,wat leuk je hangmatfoto,s.
    Op 13 april is het thaise nieuwjaar,dan gooit iedereen met water naar elkaar.Ik ken nederlanders die in Bangkok wonen en nu al de stad zijn ontvlucht,belde zojuist met een bekende die nu even op Bali zit.
    Wat ik wil zeggen lieverd dat je dan moet oppassen dat je fotocamera die dag niet kletsnat wordt,misschien kun je die dan beter op je hotelkamer laten.
    Lieve Edith ik wens je nog enorm veel plezier verder,knuffel René.

• 10 April 2010 - 20:01

Marietha:

Haaj Edith!!

Ik lees je verhalen nog steeds enthousiast hoor! Jeetje wat een leuke verhalen zeg! Die hutjes zien er ook leuk uit, wel vervelend dat je niet zo goed geslapen hebt! En gaaf dat zwemmen in die rivier met stroming, lijkt me wel spannend. En mooie bloemen in de omgeving, lekker weer, ik blijf jaloers! En wat apart zeg zo'n markt in het water, heel gaaf! En natuurlijk die lieve aapjes :D
    Geniet van je vrije daagjes daar! En natuurlijk weer heel veel plezier!

Kus xxx

• 10 April 2010 - 20:14

Je Zus:

Jeetje, toen ik begon te lezen over die donkere kamer in de jungle dacht ik "dat is niet goed voor mijn zus want die heeft een hekel aan pik donker kamers". Ik heb er zelf geen probleem ermee maar ik zou wel problemen gehad hebben als ik allerlei insekten tegen was gekomen. Ik zou hysterisch zijn geworden en de kamer uitgerend! Maar ik geniet in ieder geval van je verslagen. De fotos zijn schitterend en je verslag erbij maakt het echt interessant. Ik ben blij dat je zo heerlijk van alles geniet. Weest voorzichtig. Heel veel liefs,

• 11 April 2010 - 05:23

Toon:

Ik heb echt het gevoel dat ik mee op reis ben door die prachtige foto's en je reisverslag.
    Nog een fijne reis verder
    Liefs Toon

• 11 April 2010 - 06:55

Elke:

Wat een bijzondere vakantie is dat toch....

En de foto's zijn erg leuk. Je krijgt meteen trek wanneer je de foto met het eten ziet..